sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Suomen politiikka amerikkalaistuu

...tai ainakin se mitä kansa tietää politiikasta. Ilkka Kanerva oli Sloveniassa EU-ulkoministerikokouksessa. Tässä huippukokouksessa keskusteltiin mm. mitä Ilkka oli lähettänyt tekstiviesteinä jollekkin tanssijalle. Mitään muuta järkevää ei siellä ilmeisesti keskusteltu. Ei ihme, jos Ilkka on vähän väsynyt jos on joutunut setvimään ykstyiselämäänsä kun olisi politiikkaakin keskusteltavana.

Ulkoministerinhän toimiin ei kuulu oikeastaan politiikka, vaan oman yksityiselämän setviminen.

Koska media on edelleen se mistä saamme suurimman osan siitä tiedosta mitä maailmalla tapahtuu, haluaisinkin ehdottaa, että viihdeuutiset pidetään siellä viihdeuutisten puolella, johon minun ei ole tarvetta mennä. Kanervan tekstiviestiseikkailut ja Britney Spearsin huumesekoilut ovat mielestäni molemmat viihdeuutisia, eikä kuulu oikeiden uutisten joukkoon.

Se, että ulkoministerimme hoitaa tehtävänsä hyvin, mutta yksityiselämässään vokottelee vaikka kuinka härskisti jotakuta naista ei ole millään muotoa toisiinsa rinnastettavia asioita. USA:ssa, tuossa kaksinaismoralismin luvatussa maassa, poliitikot joutuvat eroamaan täysin politiikkaan liittymättömistä asioista, kuten esimerkiksi jos joku sattuu koputtamaan väärään vessanoveen, tai jos sattuu harrastamaan seksiä väärän naisen kanssa. Sekö on tulevaisuutemme? Poliitikoista superjulkkiksia, joiden poliittiset näkemykset ovat toisarvoisia?

Joka ikinen suuri sanomalehti Suomessa on "spammannut" omat nettijulkaisunsa lähiaikoina jo kolmesti.

Ensiksi USA:n presidentinvaalit ovat niin kovin tärkeitä, että Euroopan uutisia ei tarvitse päivittää.

Toiseksi Vanhasen oman yksityiselämän jahkailut on Vanhasen ja koko Suomen muita tapahtumia tärkeämpiä.

Nyt Kanerva valloittaa kaikki kotimaan palstat omilla tekstiviesteillä.

USA:n presidentivaalit nyt liittyvät osittain jopa politiikkaan, mutta noilla kahdella muulla spammaus-kampanjalla ei saa muuta aikaan kun hukutetaan oikeat uutiset roskauutisiin. Mitä lehdistö haluaa peitellä? Uutta NATO-jäsenyyttämmekö?

lauantai 29. maaliskuuta 2008

Isi, mitä oli demokratia?

Suomihan lähtee mukaan nopean toiminnan joukkoihin NATON:n kanssa jo. Eikä siinä vielä kaikki. Ostetaan jo yhteisiä sotilaskuljetuskoneita. Kun ei haluta NATO:on, niin silti näyttäisi, että sinne mennään kysymättä.

lauantai 22. maaliskuuta 2008

Mietelause

Tempus fugit. Eli vitut tempuista.

(Pahoittelut pitkästkä kirjoitustauosta. Ollut kiireitä.)

perjantai 7. maaliskuuta 2008

Kuinka päästä NATO:on?

1. Ehdotetaan julkisesti.

Tästä seuraa kansan kielteinen suhtautuminen.

2. Ehdotetaan uudestaan.

Ei vieläkään.

3. Mainoskampanja NATO:n puolesta!

Eikä kansa vieläkään halua sotia. Pahaiset.

4. Mainostetaan lisää ja tehdään neuvoa-antava kansanäänestys.

Vieläkin kansa on vastaan.

5. Unohdetaan koko kansalta kysyminen ja vaihvihkaa vain liitytään ensin Nopean Toiminnan Joukkoihin, ja sen jälkeen voidaankin jo suoraan mennä NATO:on. Hullu se nykypäivänä jotain "puolueetonta" yrittää näytellä.

Hyvä, etteivät mitään äänestystä tuosta järjestäneet. Joku voisi vaikka luulla, että meillä on demokratia.