lauantai 5. huhtikuuta 2008

Siis ihan oikeastikko NATO:on?

Ei kai tässä ihan oikeasti olla menossa NATO:on? EU on ihan hyvä idea vahvana kauppaliittona. En kyllä muistaakseni sotilasliitosta sopinut kenenkään kanssa. Ja NATO:ssahan on EU:n ulkopuolisia voimia ja tahoja. Toisaalta, kun Euroopan Perustuslaki pukkaa päälle, niin mitäpä sitä enää vinkumaan yksittäisen osavaltion puolesta. Sen jälkeen seisomme yhdessä.

Tai kaadumme yhdessä.

tiistai 1. huhtikuuta 2008

Ei-Niin-Salatut Elämät

Satuin lukemaan keltaisempaakin lehdistöä. Etusivun uutiset kuin saippuasarjasta.

Vanhanen murheellinen Kanervan erosta
Katainen purskahti kyyneliin

Mutta kaikkien aikojen ällöttävin juorupalstalle kuuluva etusivulööppi -palkinnon voittaa...



En ihan oikeasti taas ymmärrä...

Mutta nyt on ohi. Saammeko pian tietää ihan valtamediankin lehdistä mitä siellä Sloveniassa keskusteltiin Kanervan tekstiviestien lisäksi? Eikös siellä joku kokous ollut? Ihan semmonen pikkunen saunailta tai jotain...

Aprillia?

Pekka ja Sananvapaus

Helsingin Sanomat sai Kanervan "kohuviestit" päivää ennen kuin Hymy ilmestyi.

Itse en ymmärrä mikä koko jupakassa oli k(u)ohuttavaa, kuin se että Ex-Ministeri Kanerva kielsi aluksi koko tekstittelyn. Ministereillä on myös yksityiselämä. Käsittääkseni kirjesalaisuus, johon tekstiviestitkin kuuluvat, kattaa myös julkisuuden henkilöt. Ehkä laki ei ole sama kaikille.

Lukuunottamatta hätävaletta, jonka minä voin antaa anteeksi poliitikollekkin, mikäli se koskee vain hänen työhön liittymätöntä yksityiselämää, niin ei aiheessa ollut mitään niin suurta kerrottavaa.

Työsuhdekännykästä lähetti muutaman viestin. Eikö se ihan verottajallekkin ilmoiteta, että on kännykkäetu? Ja sekin siitä syystä, että verottaja tietää työsuhdekännykästä soitettavan myös yksityisiä puheluita ja ehkä muutama tekstiviestikin. Moni viesti oli lähetetty illalla tai yöllä, eli ei se ole työaikaakaan häirinnyt.

Asia ei mennyt seksiin asti, eikä käsittääkseni edes puhelinseksiin asti, joten "pettämiskeskustelu" olisi pitänyt käydä Ilkan ja Elinan kesken.

Se toinen nainen oli eroottinen tanssija. Eli siis verot maksava työssäkäyvä. Vai onko joitain laillisia aloja, joiden edustajien kanssa Ministeri ei saa seurustella tai, no, tehdä "sitä"? Tupakkayhtiön alempi toimihenkilö, turkisfarmari, eroottinen tanssija ja toimistohenkilö optiikkatuotteiden maahantuojalla?

Mikä tästä sitten teki niin suuren jutun? Lehdistö kansan avustuksella. Kansaa ei kiinnosta politiikka, vaan sirkushuvit. Lehdistö viittasi kintaalla etiikalle ja kirjesalaisuudelle. Sananvapauden nimissä. Suvuhuomautuksena: Kun huutaa jatkuvasti "Sananvapaus! Susi! Sananvapaus! Susi!" niin milloin voi uskoa, että susi syö sanomalehteä?

Aatos Erkon lehdet maamme suurimman sanomalehtitalon omistajana omaa niin paljon valtaa, että hän saa jopa ulkoministerimme erotettua. Jopa Presidentillämme on vaikeuksia erottaa joku ihan vaan siksi kun siltä tuntuu. Erkolla on kuitenkin siihen valta. Suurempi kuin Presidentillämme.

En kuitenkaan väitä, että Aatos olisi siinä suhteessa pahansuopa. Aatos on bisinesmiäs. Ei hän ihan hyväntekeväisyytenä hommaa pyöritä. Kansa vaatii sirkushuveja. Kyllähän Eduskuntatalo hieman Colosseumia muistuttaa. Näemmä kansalle sopii oikein mainiosti, että sananvapauden nimissä voi yksityisasioita julkaista - ja vielä uutisina viihdeuutisten sijaan.

Susi söi Pekan. Ja kansa hurrasi.