keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Rakkaus maksaa 630 Euroa

Suomalainen rakastaa lähimmäisiään Jouluna™ keskimäärin 630 eurolla, joista varsinaisiin rakkaudenosoituksiin kuluu 350 euroa, ilmenee nykypäivän mediasta, sekä pankkien teettämistä tutkimuksista.

Asioihin, joilla ei varsinaisesti aneen oston kaltaisesti suoranaisesti osteta rakkautta, kuten ruoka ja vaatteet, käytetään vain 250 euroa.

Eniten lähimmäisiään rakastavat 26-39 vuotiaat, jotka arvelivat ostavansa 450 eurolla rakkautta. Nordean rakkaudenmittaaja Tarja Svartströmin mukaan tämä johtuu useimmiten siitä, että vanhemmat haluavat ostaa lastensa rakkauden.

Sen sijaan yli 68-vuotiaat ovat jo varmempia lähimmäistensä rakkaudesta ja ostavat vain vähän reilulla 300 eurolla lisärakkautta.

Ruotsalaiset rakastavat lähimmäisiään noin 40 eurolla vähemmän, kuin suomalaiset. Eniten rakkautta löytyy Norjasta, jossa rakkauteen käytetään 1100 euroa.

Alkuperäinen uutisartikkeli:

Suomalaiset käyttävät jouluun keskimäärin 630 euroa

Suomalainen käyttää
jouluun keskimäärin 630 euroa, josta joululahjoihin kuluu 350 euroa., ilmenee
tänään julkaistusta Nordean pohjoismaisesta kuluttajatutkimuksesta.
Muihin joulun hankintoihin kuten ruokaan ja vaatteisiin kuluu keskimäärin 250 euroa. Eniten joululahjoihin käyttävät 26–39-vuotiaat, jotka arvelivat käyttävänsä
niihin 450 euroa. Nordean kuluttajaekonomisti Tarja Svartströmin mukaan tämä johtuu useimmiten lasten lahjoista, joihin kuluu enemmän rahaa.

Sen sijaan yli 68-vuotiailta kuluu joululahjoihin vain reilut 300 euroa. Moni suunnittelee ennakolta lahjoihin käyttämänsä rahat. Joulubudjetin ilmoittaa
tekevänsä vajaa puolet, vaikkakin joka viides tunnusti jouluun kuluneen viime vuonna suunniteltua enemmän rahaa.

Suurin osa rahoittaa jouluostoksensa palkallaan, mutta myös veronpalautusrahoja käytetään joulun rahoittamiseen. Vain harva ottaa joulua varten lainaa. Suomalaiset käyttävät jouluun enemmän rahaa kuin vaikkapa ruotsalaiset, jotka käyttävät jouluun keskimmärin 590 euroa. Eniten käyttävät norjalaiset, joilta kuluu peräti 1 100 euroa.

Kaikissa Pohjoismaissa naiset käyttävät rahaa lahjoihin enemmän kuin miehet, mutta miehet puolestaan osallistuvat hieman suuremmalla summalla muihin jouluhankintoihin. Tutkimus tehtiin nyt toisena vuonna perättäin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Siihen haastateltiin noin tuhatta ihmistä kussakin Pohjoismaassa marraskuun lopussa.

Ei kommentteja: